Milo: U CG sve privatizovano po zakonu

Transparentno

Milo: U CG sve privatizovano po zakonu

Planeta -
Sve privatizacije u Crnoj Gori su odrađene u skladu za zakonom, odnosno transparentno. Nemam saznanja da je bilo privilegovanih, a ako ih je bilo, to je poziv državnom tužiocu da bez oklevanja ustanovi odgovornost

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da su sve privatizacije u Crnoj Gori odrađene u skladu za zakonom, a da tužilaštvo treba bez oklevanja da pristupi proverama ukoliko je u privatizacionim aranžmanima eventualno bilo privilegovanih."Sve privatizacije u Crnoj Gori su odrađene u skladu za zakonom, odnosno transparentno. Nemam saznanja da je bilo privilegovanih, a ako ih je bilo, to je poziv državnom tužiocu da bez oklevanja ustanovi odgovornost svakog činovnika koji je omogućio nekom partneru da postane vlasnik državne svojine", rekao je Đukanović.

On je Televiziji Crne Gore kazao da pojedini investitori nisu pokazali odgovornost i kompetentnost, zbog čega država nema nijedan razlog da bude tolerantna prema njima.

"Vlada Crne Gore ima moralno pravo da krene u politiku preispitivanja odgovornosti svakog od privatizacionih partnera i da bez bilo kakve selektivnosti svakome uskrati poverenje. Država ima manevarski prostor da sa raznim merama obezbedi realizaciju tog cilja i stvori uslove da se sa drugim partnerima stvore nove proizvodi i radna mesta", istakao je Đukanović.

Navodeći da je javni dug Crne Gore premašio 50 odsto bruto-domaćeg proizvoda, on je kazao da je za tu državu najbitnije da se u narednom periodu ne okreće samo turizmu, već i drugim potencijalima neophodnim za održavanje crnogorske ekonomije.

Treba iskoristiti potencijale u oblasti energetike, proizvodnji hrane i industrije, naglasio je crnogorski premijer.Prema njegovim rečima, Vladu Crne Gore očekuje težak posao u narednom period, zbog čega će morati dobro da podmetne leđa da bi se uspešno odgovorilo na sve izazove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track