Policija pronašla dokaze za motiv masakra u školi

Pokolj u Konektikatu

Policija pronašla dokaze za motiv masakra u školi

Planeta -
Policija je potvrdila da je žena ubijena na drugoj lokaciji u Konektikatu bila rođaka ubice. Brojni mediji su prethodno javili da je žrtva ubičina majka Nensi Lanca

NJUTAUN - Policija u Konektikatu pronašla je čvrste dokaze koji bi trebalo da pomognu da se utvrdi zašto je Adam Lanca nasilno upao u jednu osnovnu školu i ubio 20 dece, starosti između pet i 10 godina, i još šest odraslih osoba.

Policija je došla do "veoma dobrih dokaza u ovoj istrazi koje će naši istražitelji moći da iskoriste u, nadamo se, formiranju kompletne slike kako se i zašto ovako nešto dogodilo", rekao je portparol policije Pol Vens.

Vens je rekao da je policija utvrdila mesto na kome je ubica ušao u zgradu, kao i da je to učinio na silu, odnosno da ga niko nije pustio.

Jedna žena iz škole koja je preživela masakr je dobro i biće važan deo istrage, dodao je portparol.

Policija je, takođe, potvrdila da je žena ubijena na drugoj lokaciji u Konektikatu bila rođaka ubice. Brojni mediji su prethodno javili da je žrtva ubičina majka Nensi Lanca.

Lanca (20) je u petak ujutro upao u školu Sendi Huk u Njutaunu i na licu mesta ubio 18 dece, dok su dva deteta preminula od zadobijenih povreda.

U jednom od najgorih masakra u istoriji SAD ubijeno je i šest odraslih osoba, među kojima i direktor škole. Ubica je nakon zločina izvršio samoubistvo.

Dosad najsmrtonosnija pucnjava u SAD dogodila se 2007. godine na univerzitetu Virdžinija Tek, kada je student južnokorejskog porekla Seung-Hui Čo ubio 32 osobe, a zatim oduzeo sebi život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track