Pao helikopter, poginuo guverner iz Nigerije

Putovali u rodni kraj

Pao helikopter, poginuo guverner iz Nigerije

Planeta -
Letelica u kojoj su bili funkcioneri nigerijske vlade srušila se u delti Nigera u državi Bajelsa, u južnoj oblasti Nigeriji bogatoj naftom

ABUDŽA - Guverner nigerijske države Kaduna Patrik Ibrahim Jakova poginuo je danas kada se njegov helikopter srušio u državi Bajelsa (Bayelsa), saopštio je Rojtersu jedan saradnik tog političara. Policijski portparol Bajelse, Fiedeli Oduna potvrdio je da se jedan helikopter srušio u potok Ogbija, ali nije saopštavao detalje ko je bio u letelici ili da je bilo žrtava.

Asošijeted pres, pozivajući se na spasilačku službu, javlja da se helikopter sa funkcionerima nigerijske vlade srušio u delti Nigera u državi Bajelsa, u južnoj oblasti Nigeriji bogatoj naftom. Portparol nigerijske Agencije za vanredne situacije Jušau Šuajbu rekao je da su u srušenom helikopteru bili visokopozicionirani vladini zvaničnici. On je rekao da ima povređenih i da su spasilačke ekipe na mestu nesreće, navodi AP.

Rojters prenosi izjave lokalnog stanovništva da je ove sedmice nekoliko političara putovalo u Bajelsu, rodni kraj predsednika Nigerije Gudlaka Džonatana, na neku sahranu, a predsedništvo je saopštilo da Džonatan nije bio u Bajelsi u vreme nesreće. Agencije podsećaju da su u nesreći policijskog helikoptera u martu u centralnom nigerijskom gradu Džosu poginuli zamenik načelnika policije i tri visokorangirana policijska oficira te najnaseljenije afričke zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track