DINASTIJA: Deda i tata razvratinici a Kim se još stidi

Tajne dvora severnokorejskih vladara

DINASTIJA: Deda i tata razvratinici a Kim se još stidi

Planeta -
Kim Jong-un, obrazovan na Zapadu, sa bezmalo pankerskom frizurom, još nije dao svoj potpuni doprinos sočnim pričama o ljubavi, preljubi, seksualnom razvratništvu i mogućim ubistvima supruga, kao što su to učinili njegov otac i deda. Ipak trebalo bi imati na umu da je njegova karijera tek u začetku

PJONG JANG - Posle dede koji je pre šezdesetak godina osnovao današnju Severnu Koreju, a oženio ratnu drugaricu, iako je bio poznat po vanbračnim vazama, te oca, koji je zaradio reputaciju dekadentnog naslednika, navodno imajući četu (ne samo po broju) ljubavnica i izmenivši nekoliko supruga, Kim Jong-un, trenutni vladar zemlje, ima prilično konvencionalan bračno-ljubavni život.

Ipak poput svog oca, i on privlači pažnju medija kad je u pitanju to životno polje. Ovih dana je odjeknula vest da je njegova supruga, 23-godišnja Ri Sol Ju, trudna. Na komemoraciji Kim Jong-unovog pokojnog oca, Dragog vođe koji je preminuo pre godinu dana, uz mladog vladara zatvorene azijske zemlje Ju se pojavila s popriličnim stomakom.

Reakcija na vest o nasledniku severnokorejske vladarske loze nije jednaka onoj, koju je izazvala vest o prinovi koju očekuje britanski kraljevski dvor, ali je svejedno zagolicao medijsku pažnju.

Naime, ljubavni život vođa "otpadničke nacije" vrvi od zanimljih detalja od kojih se njih najviše u slučaju “srednjeg” Kima, mogu podvući pod oznaku “bizarno”. Na drugu stranu podaci o testiranju dalekometnih balističkih raketa, razvijanju nuklearnog oružja, epidemiji gladi u 90-ima, koja se u nešto blažem obliku proteže do današnjih dana, Severna Koreja itetako privlači pažnju životnim stilom svojih vladara, a život muškaraca dinastije Kim više je nego živopisan.

Kim Jong-un, obrazovan na Zapadu, sa bezmalo pankerskom frizurom, još nije dao svoj potpuni doprinos sočnim pričama o ljubavi, preljubi, seksualnom razvratništvu i mogućim ubistvima supruga, kao što su to učinili njegov otac i deda. Ipak trebalo bi imati na umu da je njegova karijera tek u začetku.Tajanstven je baš kao i njegova zemlja, iz koje informacije stižu na kašičicu tako je i vest o “Kimovoj drugarici Sol Ju” bila iznenađenje. Sa sigurnošću se ne može reći ni koliko godina ima, iako je općeprihvaćen podatak da je 29-godišnjakinja.

Detalji o njegovoj vezi s Ju nisu poznati, ali se nagađa da su se venčali pre tri godine, i to na zahtev Dragog vođe(oca) koji je pretrpeo moždani udar i požurivao ženidbu odabranog naslednika.

Izbor je pao na navodno popularnu pevačicu čiji je otac (navodno) profesor, a majka lekarka, dok je ona diplomirala prirodno matematički fakultet u Pjongjangu, takođe navodno. Govorka se i da je rodila 2010. godine, no nije poznato šta se desilo sa detetom.Kim Jong-unov otac, s druge strane, poprilično se odao pohotnom životu, dok je sin više zainteresovan za politiku, kao što je bio i deda gerilac. Za razliku od njih Kimov otac je uvek mnogo vremena trošio na buran društveni život. Govorkalo se da je bio teški alkoholičar. Imao je jednu službenu suprugu i tri “službene” ljubavnice. Oženio se po očevom nalogu za kćer jednog vojnog službenika.

Prva ljubavnica bila je poznata glumica, koja je u doba afere bila udata i imala dete. No ona nikad nije priznata kao supruga i završila je u Moskvi, gde je umrla 2002., navodno nakon dugogodišnjeg problema s alkoholom.

Iduća je bila majka Kim Jong-una, plesačica rođena u Japanu, Korejka po nacionalnosti koja je umrla od raka 2004. Četvrta žena u njegovom životu bila je dugogodišnja sekretarica koja je posle smrti treće ljubavnice preuzela sve dužnosti “prve dame”. Uprkos svim brakovima, Dragi vođa je bio veliki ljubitelj žena kome su podređeni funkcioneri bukvalno privodili lepotice iz cele zemlje nadajući se boljim položajima.

Osnivač dinastije Kim il Sung imao je dve supruge. Prva je poznata kao gerilka, ona je majka Kim Jong-ila, i umrla je na porođaju, a bilo je i glasina da je streljana. Njen sin joj je, pošto je došao na vlast, gradio spomenike i otvarao ustanove u njenu čast većinom u rodnu mestu.

Druga supruga Kim il Sunga postala je aktivna u političkom životu, ali se ne zna koja je njena sudbina. Prema nekim izvorima još je živa, a neki tvrde da je poginula u Pekingu u saobraćajnoj nesreći. Ipak uprkos brakovima, Sung je bio poznat po brojnim ljubavnicama i tajnim vezama sa ženama...

U odnosu na dedu i tatu, novi vladar Severne Koreje za sada se ponaša kao stidljivi dečačić, a da li je iver pao daleko od klade, ili je povukao na maminu stranu, pokazaće vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja