U Sloveniji umesto smaka sveopšti ustanak naroda

Nezadovoljni vladom

U Sloveniji umesto smaka sveopšti ustanak naroda

Planeta -
Prvi zahtev je odlazak političke elite, desne i leve, u parlamentu i u vladi, a traži se i odlazak svih koji su u prethodnom periodu "istupili iz koalicije naroda". Između ostalog, zahteva se da bankari preuzmu odgovornost za svoje postupke

LJUBLJANA - U Ljubljani će u petak biti održane demonstracije pod nazivom "Slovenački opšti ustanak naroda", sa kojih će vladi biti upućeni zahtevi u deset tačaka. Dolazak na do sada najveći protest preko društvenih mreža već je potvrdilo oko 11.000 ljudi, koji ističu da nisu ni levica, ni desnica, već oni koji veruju da je Slovenija njihovo vlasništvo.

Planirano je da demonstracije počnu u 15 časova na Kongresnom trgu, a povorka će potom krenuti prema zgradi Skupštine Slovenije.

Organizatori su tražili od svih koji dođu da budu maksimalno bučni, ali da ne prave nikakve nerede, a policija je pozvana da se pridruži zajedničkim zahtevima.

Prvi zahtev demonstranata je odlazak političke elite, desne i leve, u parlamentu i u vladi. Kako se ističe, traži se odlazak svih koji su u prethodnom periodu "istupili iz koalicije naroda". Između ostalog, zahteva se i da bankari preuzmu odgovornost za svoje postupke, jer ljudi više ne žele da plaćaju za greške onih koji su samo želeli da napune svoje džepove.

Protesti su za petak najavljeni i u Mariboru, Novoj Gorici, Ajdovščini i Ptuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track