Ivo Josipović čestitao Božić

Najradosniji praznik

Ivo Josipović čestitao Božić

Planeta -
Predsednik Hrvatske je mitropolitu Jovanu, svim episkopima i sveštenicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj srdačno čestitao Božić

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović uputio je božićnu čestitku mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cele Italije Jovanu i hrišćanskim vernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru, saopšteno je danas iz kabineta predsednika. "Tradicionalnim pozdravom "Mir Božiji, Hristos se rodi" želim srećan Božić svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru", navodi se u čestitki hrvatskog predsednika.

Božić je praznik mira i bratske povezanosti među ljudima, naveo je Josipović i izrazio uverenje da će proslava Božića svim vernicima i ljudima dobre volje biti podsticaj da u svojim životnim sredinama promovišu životni optimizam i odgovorno društveno ponašanje, toleranciju i saradnju.

Predsednik Hrvatske je mitropolitu Jovanu, svim episkopima i sveštenicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj srdačno čestitao Božić, uz najbolje želje u Novoj godini.

Josipović je izrazio želju da nadahnuće božićne poruke koja simbolizuje dobrotu, radost i nadu svima bude iskreni podsticaj za promovisanje solidarnosti i pomirenja, kao i ekumenskog i međuverskog dijaloga u svakodnevnom životu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track