Komandir Šamil policiji: Proglas mi je bio dobra fora!

Zaigrao se

Komandir Šamil policiji: Proglas mi je bio dobra fora!

Planeta -
Trogiranin Damir Mamić tokom ispitivanja rekao da nije mislio ništa loše. Pušten je da se brani sa slobode

TROGIR - Damir Mamić, 42-godišnji referent Brodotrogira, u javnosti poznatiji kao Komandir Šamil, nakon ispitivanja u splitskom Županijskom državnom tužilaštvu pušten je na slobodu.

Zaključeno je da nema potrebe da Komandir Šamil ostane iza rešetaka. Na slobodi je uz dve mere - zabranjeno mu je da koristi internet, a moraće da se redovno javlja policiji.

Komandir Šamil je tokom ispitivanja u policiji rekao da nije mislio ništa loše. Kazao je da je njemu proglas delovao kao "dobra fora".

Protiv Šamila podignuta je krivična prijava zbog podsticanja na terorizam, zbog čega mu preti kazna zatvora od jedne do 10 godina zatvora.

Pozvao je na likvidaciju bankara, biznismena i napade na policijske stanice.

Mamić se kao Komandir Šamil oglasio još u petak, utvrdila je splitska policija. Objavio je poziv na terorističke akcije na svom Fejsbuk profilu i grupi i ubrzo postao prava atrakcija. Policija još istražuje ko je proglas stavio na Jutjub omogućio ga globalno dostupnim.

Njegovo "revolucionarno" video izlaganje zamalo su prekinuli Damirovi roditelji, a on ih je iz sobe poterao pokretima ruku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track