OTETA: To je nešto najbolje što mi se dogodilo
Foto: Facebook

Napaćena

OTETA: To je nešto najbolje što mi se dogodilo

Planeta -
Kejti Bers (30), kidnapovanu još kao devojčicu, majka je zanemarivala, a kum ju je redovno seksualno zlostavljao

HARISBURG - Kejti Bers (30), pre 20 godina, oteo je porodični prijatelj tri dana pre njenog desetog rođendana i 17 dana je držao zatvorenu u ormaru. Kejti je o strašnim događajima napisala knjigu u kojoj navodi da je otmica najbolje što joj se dogodilo.

Tokom zarobljeništva, otmičar Džon Esposito neprestano je zlostavljao Kejti i davao joj samo bezalkoholna pića i slatkiše. Barem jednom dnevno, donosio bi joj igračku, a potom je silovao.

Sigurno se pitate kako je Kejti mogla da kaže da je otmica bila najbolje što joj se dogodilo.

Nakon otmice saznalo se da je devojčica godinama trpela zanemarivanje od strane svoje majke, dok ju je kumin suprug redovno seksualno zlostavljao.Međutim, kada je otmičar Esposito uhapšen, a devojčica spasena, Kejti je smeštena u starateljsku porodicu u Ist Hemptonu, gde je odrasla sa četvoro braće i sestara.

Nova porodica je Kejtin život promenila na bolje i zaštitila je od interesa medija i javnosti omogućujući joj normalan život.

Danas, nakon dobijanja diplome iz poslovnog menadžmenta, Kejti prodaje osiguranje u Pensilvaniji.

"Nikada ne bih izašla iz situacije u kojoj sam bila. Pokušavam da ne budem tužna zbog svega što se događalo, jer, na kraju, zbog toga sam danas to što jesam, a ja sam vrlo sretna i zadovoljna svojim životom", rekla je Kejti. Sal Ingileri, kumin muž koji je zlostavljao Kejti, izdržao je 12 godina u zatvoru u kojem je i umro 2009. godine, nakon što je ponovo uhapšen zbog kršenja uslovne slobode.

Esposito, koji se izjasnio krivim za otmicu, nikad nije bio optužen za silovanje. Osuđen je na 15 godina do doživotnog zatvora, a nekoliko puta mu je odbijena molba za uslovnom slobodom.

"Znam da sam kriv za zločin koji sam počinio, ali mislim da sam dovoljno kažnjen. Nikoga nisam ubio i tada sam mislio da radim kako je najbolje za nas", napisao je Espozito u svom zahtevu.

http://www.youtube.com/watch?v=LUdcMoCeyp0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track