Hadezeovac magistrirao pa diplomirao
Foto: Printskrin

Genijalac

Hadezeovac magistrirao pa diplomirao

Planeta -
Zamenik predsednika HDZ uspeo je da istovremeno diplomira, završi specijalizaciju, magistrira i doktorira medicinu

ZAGREB - Drago Prgomet, zamenik predsednika HDZ Tomislava Karamarka, uspeo je da učini neverovatnu stvar - da istovremeno diplomira, završi specijalizaciju, magistrira i doktorira medicinu. Dokumentacija pokazuje da je Prgomet 1994/95. upisao 9. semestar osnovnih studija medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, dok je 1993, pre nego što je uopšte upisao osnovne studije, na istom fakultetu upisao i magistarske studije, tako da je magistrirao pre dobijanja diplome. Na kraju, on je doktorirao 1996, iste godine kada je službeno i prvi put u karijeri dobio diplomu o stečenoj visokoj stručnoj spremi i titulu doktora medicine.

Naime, Prgomet je 1996, iste godine kada je diplomirao i doktorirao, završio i specijalizaciju iz otorinolaringologije, koja traje najmanje četiri godine i zahteva rad u bolnici u punom radnom vremenu.

Prgomet je sam potvrdio da je specijalizaciju započeo 1992. godine u Slavonskom Brodu, dakle usred rata, a zatim se prebacio na u Zagreb gde je završio specijalistički staž. Prgomet ima i vojnički staž od četiri godine i tri i po meseca, o kome na stranicama poznatih Posavljaka sam piše, navodeći da je u ratu učestvovao kao lekar.

Dakle, Prgomet je 1995. učestvovao u Oluji, radio kao specijalizant u bolnici, pohađao magistarske studije i magistrirao, pohađao osnovne studije medicine i polagao ispite i počeo da priprema doktorsku disertaciju koju je obranio nepunu godinu dana kasnije.Prgomet je završio studiranja na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a jedini dokument koji poseduje je uverenje o završenim studijama je iz 1990.

Sam Prgomet je objasnio da se s ovim uverenjem, a pre dobijanja diplome, zaposlio u Slavonskom Brodu, a zatim je počeo rat u Hrvatskoj i do diplome nije bilo moguće doći."Iskreno, ne znam zašto sam uopše upisao Medicinski fakultet u Zagrebu jer mi niko nikada nije tražio nikakav dodatni papir iz Banjaluke, niti nostrifikaciju. U Hrvatskoj sam sve mogao na temelju uverenja iz Banjaluke", kazao je on.Ovo, međutim, nije u skladu sa hrvatskim zakonima o priznavanju stranih kvalifikacija, po kojima je od 1991. svaka diploma iz zemalja bivše Jugoslavije morala biti nostrifikovana, a Prgomet ni tada nije imao diplomu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track