Policija trudnu Bosanku naterala da leži u blatu na -15 stepeni

Privođenje u Zagrebu

Policija trudnu Bosanku naterala da leži u blatu na -15 stepeni

Planeta -
Trudnica je morala da leži na podu iako su ostali gosti policajcima naglasili da je u drugom stanju i da bi od šoka mogla da izgubi bebu

ZAGREB -Brutalno

Pripadnici specijalne policije, naoružani dugim cevima, upali su na privatnu zabavu članova motoklubova iz BiH, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Engleske i Austrije. Uz povike "lezi, pucaću", neke od posetilaca su, na parkingu, skidali do gola na -15, dok su jednu trudnicu primorali da leži na hladnom podu skoro četiri sata, navodi se u saopštenju Moto Kluba "Hells Angels MC Croatia".

"Među nama je bila i žena u odmakloj trudnoći, a sve su nas naterali da legnemo u blato i sneg, ili na pod, u zavisnosti gde se ko zatekao, i to u noći koja je bila najhladnija dotad u godini. Na -15 bili smo prisiljeni da ležimo više od 4 sata", stoji u saopštenju.

Kako se dodaje trudna državljanka BiH je morala da leži na podu iako su ostali gosti policajcima naglasili da je u drugom stanju i da bi od šoka mogla da izgubi bebu.Neki od prisutnih, tvrde motoristi, iako nije bilo nikakvog pružanja otpora, bili su, direktno u oči, isprskani suzavcem zbog čega im je bila ukazana lekarska pomoć.

U saopštenju se dodaje i da su pripadnici specijalne policije verenicu jednog motoriste, inače slovensku državljanku, pitali: "Ti si prostitutka, šta radiš ovde? Koliko košta?". Nakon izvršene pretrage ljudi i prostorija, 30-ak posetilaca odveženo je policijskim vozilima u prostorije MUP-a na informativni razgovor. Tamo su se nalazili do oko 4.30 ujutro, kada su svi pušteni, navode motoristi.Kako su najavili, Austrijskoj, Mađarskoj, Slovenskoj i BiH ambasadi u Zagrebu oštećeni strani državljani će uložiti žalbe povodom postupanja hrvatske policije i podići tužbe protiv odgovornih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track