Više od 16.000 mrtvih svinja u šangajskom vodovodu
Foto: Reuters

Pomor

Više od 16.000 mrtvih svinja u šangajskom vodovodu

Planeta -
Vlasti svakodnevno izdaju nova saopštenja o testiranju vode u gradu, uz tvrdnje da je ona bezbedna za upotrebu, ali nijedan zvaničnik nije dao potpuno objašnjenje za tako masovno bacanje životinjskih leševa u rečne tokove

PEKING - Broj uginulih svinja koje su u poslednje dve nedelje izvučene iz reke iz koje se Šangaj delimično snabdeva vodom i njenih pritoka, je porastao na više od 16.000, saopštile su danas lokalne vlasti.

Prema saopštenju šangajskih vlasti, više od 10.000 svinja je izvučeno iz dotične reke, po imenu Huangpu, dok je ostatak izvađen iz njenih pritoka uzvodno od Šangaja, izveštava AP.

Vlasti svakodnevno izdaju nova saopštenja o testiranju vode u gradu, uz tvrdnje da je ona bezbedna za upotrebu, ali nijedan zvaničnik nije dao potpuno objašnjenje za tako masovno bacanje životinjskih leševa u rečne tokove.

Neki poljoprivrednici su za državne medije izjavili da je to verovatno posledica većeg angažovanja policije na sprečavanju nelegalne prodaje svinjetine dobijene od životinja uginulih zbog bolesti.

Novembra prošle godine trojica Kineza iz provincije Đasing su, prema pisanju državnih medija, osuđena na doživotnu robiju zato što su nabavljali mrtve svinje radi prodaje njihovog mesa. Prema nekim informacijama, ovi ljudi i njihova grupa su tokom nešto više od dve godine u te svrhe kupili 77.000 uginulih svinja ili bolesnih životinja koje su zaklali.

Šangajski zvaničnici su se. inače. požalili novinarima lista "Sadern vikli" da ne raspolažu dovoljnim kapacitetima za adekvatno uništavanje prikupljenih svinjskih leševa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track