TORNADO SMRTI: Poginulo najmanje 20 ljudi
Foto: BETA AP

Nepogoda

TORNADO SMRTI: Poginulo najmanje 20 ljudi

Planeta -
Smrtonosna pijavica nosila krovove, čupala drveće i električne stubove u Bangladešu. Povređeno 300 ljudi

DAKA - U naletu snažnog tornada, koji je opustošio na desetine sela u istočnom delu Bangladeša, poginulo je najmanje 20 osoba i povređeno više od 300 seljaka, saopštili su zvaničnici.

Tornado je nosio krovove, čupao drveće i stubove električne mreže, a broj poginulih bi mogao naglo da poraste, pošto su nove informacije utrostručile broj povređenih u okrugu Brahmanbarija, oko 100 kilometara jugoistočno od Dake, pošto je sinoć, po lokalnom vremenu, taj deo Bangladeša pogodilo nevreme.

Više od 500 domova pretrpelo je materijalnu štetu, a spasilačke ekipe su upućene u oblast gde su brojna vozila demolirana i zatvoreni veliki potezi autoputa i železničke pruge.

Među oštećenim zgradama je i zatvor Brahmanbarija koji je delimično srušen i usmrtio nekoliko čuvara, mada su zvaničnici naveli su svi zatvorenici ostali unutar objekta i da su bezbedni.

Tornado je 15 minuta rušio sve pred sobom, a snažne oluje i tornada, od marta do sredine maja, česti su uoči četvoromesečnog kišnog monsunskog perioda, kada je broj poginulih, ranijih godina, dostizao i do sto po zabačenim selima Bangladeša.

http://www.youtube.com/watch?v=ac74GNYSbg0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track