KIM BLEFIRA: Nema pokreta severnokorejskih trupa
Foto: Reuters

Pretio po šablonu

KIM BLEFIRA: Nema pokreta severnokorejskih trupa

Planeta -
U Severnoj Koreji nije primećena mobilizacija u većem obimu, niti je bilo pokreta trupa, što je moglo da se očekuje s obzirom na učestale pretnje predsednika Kim Džon Una.

VAŠINGTON - Uprkos izuzetno ratobornoj retorici Pjongjanga, za sada nisu uočeni bilo kakvi značajniji pokreti severnokorejske armije koji bi ukazivali da se ona priprema za rat, izjavio je predstavnik za štampu Bele kuće Džej Karni.

Prema njegovim rečima, u Severnoj Koreji nije primećena mobilizacija u većem obimu, niti je bilo pokreta trupa, što je moglo da se očekuje s obzirom na učestale pretnje predsednika Kim Džon Una.

Karni je rekao da SAD ozbiljno shvataju pretnje koje dolaze iz Pjongjanga, uprkos tome što su one deo tradicionalne retorike i već su postale ustaljeni šablon.

Upravo zbog toga mi u ovom trenutku pažljivo pratimo sve što se dešava u Severnoj Koreji, rekao je Karni, prenosi AP.

On je odbacio kritike da su Amerikaci namerno provocirali Severnu Koreju odlučivši da u vojnoj vežbi u Južnoj Koreji angažuju i stelt bombardere B-2 i B-52, izjavivši da je to bila "veoma mudra odluka", čiji je cilj bio da se saveznicima stavi do znanja da ih Amerika podržava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track