SRBIN DONOR: Zaraženim organima ubio tri žene!

SRBIN DONOR: Zaraženim organima ubio tri žene!

Planeta -
Karen Vilkinson (44), Karmelina Sirjani (63) i Gurpal Sandu (64) primile su organe od donora Jova Vranješevića., koji je umro od moždanog nedugo po povratku sa tromesečnog boravka u Srbiji

MELBURN - Tri žene u Australiji umrle su u roku od mesec dana od kada im je izvršena transplatacija organa od donora srpskog porekla Jova Vranješevića (57).

Karen Vilkinson (44), Karmelina Sirjani (63) i Gurpal Sandu (64) primile su organe od donora Jova Vranješevića., koji je umro od moždanog udara u Melburnu, nedugo po povratku sa tromesečnog boravka u Srbiji. Istragom je utvrđeno da je Vranješević bio zaražen infektivnim virusom koga prenose kućni miševi.Patolog je utvrdio da su sve tri žene, nekoliko dana po presađivanju organa, dobile prve znake komplikacija posle transplatacije, i da su na kraju umrle od ovog retkog virusa.Istragom je takođe utvrđeno da lekari uopšte nisu ni pitali porodicu preminulog Vranješevića, o njegovom zdravstvenom stanju pre nego što su organi donirani. Da su sva četiri slučaja smrti povezana, utvrđeno je tek nakon autopsije Karmeline Sirjani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track