Pomen žrtvama u Donjoj Gradini
Foto: Rtrs

Pomen žrtvama u Donjoj Gradini

Planeta -
Na mestu stradanja u Donjoj Gradini služi se pomen sa pravoslavnom, jevrejskom i romskom molitvom, nakon čega je predviđeno i obraćanje zvaničnika

GRADINA - Povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, zvaničnici RS, brojne delegacije iz Srpske i inostranstva položile su vence i upalile sveće na grobnom polju "Topole".

Vence su položili preživeli logoraši i potomci žrtava iz Republike Srpske i Srbije, predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, premijerka, Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine, Igor Radojičić, izaslanici člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske, te predsednika i Vlade Srbije.

Vence je položila državna delegacija Izraela, koju predvode vršilac dužnosti ministra inostranih poslova, Zev Elkin i direktor MIP-a Izraela za Evroaziju, Ana Azari.

Jutros je u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici služena sveta arhijerejska liturgija.

Na mestu stradanja u Donjoj Gradini služi se pomen sa pravoslavnom, jevrejskom i romskom molitvom, nakon čega je predviđeno i obraćanje zvaničnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track