SUDAR VOZOVA: Povređeno 60 putnika u Konektikatu
Foto: Tanjug

Nisu teroristi

SUDAR VOZOVA: Povređeno 60 putnika u Konektikatu

Planeta -
Do sudara došlo kada je voz koji je oko šest po podne krenuo iz Njujorka u Nju Hejvn, u blizini grada Bridžport udario u voz koji je dolazio iz suprotnog smera idući ka Njujorku
1 / 4 Foto: Tanjug

KONEKTIKTAT - Dva putnička voza sudarila su se sinoć u američkoj saveznoj državi Konektikat, pri čemu je 60 ljudi povređeno, od kojih je petoro u kritičnom stanju i svi su prebačeni u bolnicu, javljaju mediji u SAD.

Do sudara je došlo kada je voz koji je oko šest po podne krenuo iz Njujorka u Nju Hejvn, u blizini grada Bridžport udario u voz koji je dolazio iz suprotnog smera idući ka Njujorku. Američka državna železnička kompanija Amtrak obustavila je saobraćaj na deonici Njujork-Boston do daljeg. Zvaničnici sinoć nisu znali šta je izazvalo sudar, ali za sada nema naznaka da se radi o bilo kakvoj vrsti napada. U trenutku udara u vozovima se nalazilo oko 700 putnika.

Gradonačelnik Bridžporta rekao je da će biti uvedeni autobusi kao zamena za vozove dok se situacija ne sredi. Jedna od svedokinja sudara, Lola Oliver (49), nalazila se u vozu kada ju je udarac izbacio iz sedišta na kome se nalazila.

"Sećam se da sam odletela u vazduh, udarila u jedno sedište, ponovo me udar odbacio i na kraju sam pala na zemlju", priseća se ova žena u izjavi za Vašington post. Nakon pružene pomoći zbog posekotina, ona je puštena na kućno lečenje.

http://www.youtube.com/watch?v=djO36ve9R9c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja