PROTEST ZBOG POLITIKE: Popeo se na kupolu Bazilike svetog Petra
Foto: Rojters

PROTEST ZBOG POLITIKE: Popeo se na kupolu Bazilike svetog Petra

Planeta -
Marčelo De Finicio nosio je transparent sa natpisom na engleskom jeziku "zaustavite ovaj pokolj.... politički horor šou se nastavlja" i poruku "pomozi nam papa Franjo" na italijanskom

VATIKAN - Jedan Italijan popeo se ponovo danas na kupolu Bazilike svetog Petra, noseći transparente sa protestnim porukama i italijansku zastavu koja se vijorila sa 137 metara visine.

Marčelo De Finicio nosio je transparent sa natpisom na engleskom jeziku "zaustavite ovaj pokolj.... politički horor šou se nastavlja" i poruku "pomozi nam papa Franjo" na italijanskom. Demonstrant je mahao italijanskom zastavom koju je postavio na mali prozorčić blizu vrha kupole, koja je visoka 137 metara.

Isti Italijan je lane u oktobru proveo više od 24 sata na ogromnoj platformi kupole Bazilike na Trgu svetog Petra, u znak protesta protiv italijanskog premijera Marija Montija i Evropske unije. Današnji njegov protest odnosi se "očigledno na brojne koalicije u političkom životu Italije, koja se bori sa recesijom i visokom stopom nezaposlenosti", navodi britanska agencija. Di Finicio se i u julu prošle godine popeo na platformu Bazilike svetog Petra, tražeći da razgovara sa italijanskim ministrom turizma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja