DO GOLE KOŽE: Crnogorac se go kupao u fontani!
Foto: Facebook

Spektakl U BOLONJI

DO GOLE KOŽE: Crnogorac se go kupao u fontani!

Planeta -
Nag protestovao uzvikujući Slobodna Crna Gora i posao. Policija ga naterala da izađe iz fontane, a potom ga umotanog u peškir odvela u stanicu

BOLONJA - Četrdesetogodišnji Crnogorac skočio je potpuno go u sredu ujutru u Neptunovu fontanu (Fontana del Nettuno) u Bolonji, vičući “Slobodna Crna Gora” i “posao”, prenose italijanski mediji.

Crnogorski državljanin nekoliko puta zaredom je skočio u fontanu, gde se okupao bez odeće, uzvikujući parole vezane za slobodnu Crnu Goru i manjak posla.

Ovaj prizor privukao je više prolaznika, koji su ga fotografisali pa je događaj završio i na socijalnim mrežama. Fotografije je podelila i Lućija Borgonzoni, članica nacionalističke Severne lige, partije koja ima oštre stavove protiv imigracije uz komentar da se radi o “spektaklu koji nije edukativan”."

"Jutros sam bila u opštini i u jednom momentu sam videla gomilu ljudi koji viču i zovu policiju. Jedan čovek bio je u fontani gde je nepovezano urlao na temu manjka radnih mesta i slobodne Crne Gore. Skakao je nekoliko puta u fontanu, čak i na glavu”, izjavila je opštinska savjetnica Borgonzoni za Korijere dela sera.

Vest su preneli svi glavni mediji u Italiji, uključujući nekoliko agencija. Više prolaznika i opštinskih savetnika je fotografisalo prizor pre dolaska policije. Italijanska policija naterala je crnogorskog državljanina da izađe iz fontane, a potom ga je umotanog u peškir odvela u stanicu na identifikaciju.

Crnogorac je pušten iz policije uz optužbu za nepoštovanje pravila pristojnog ponašanja na javnim mestima. Mediji prenose da on nije objasnio motive koji su ga naveli na ovakav gest.

Iz policije u Bolonji je potvrđeno da je muška osoba napravila to što su preneli italijanski mediji. Dežurna služba, međutim, nije saopštila ime muškarca, niti bilo kakve dodatne informacije.

Nije poznato ni da li se radi o turisti ili o osobi koja živi u Italiji. S obzirom na to da se žalio na italijanskom jeziku na manjak posla, pretpostavlja se da je u pitanju osoba sa prebivalištem u Italiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track