Srušio se most između SAD i Kanade!

Umalo tragedija

Srušio se most između SAD i Kanade!

Planeta -
Međudržavni most sa četiri trake za vozila star je više od pola veka i srušio se na pola puta između Sijetla u SAD i Vankuvera u Kanadi
1 / 8

MOUNT VERNON - Glavni most koji spaja američki grad Sijetl s Kanadom i ostatkom severnog regiona Pacifika srušio se kasno sinoć, kada je nekoliko vozila i ljudi skliznulo u reku, saopštila je jutros američka patrolna služba u Vašingtonu.

Patrola je navela da su tri osobe prebačene u bolnicu ali da se ne zna njihovo zdravstveno stanje i da za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama.

Predstavnik patrolne službe Mark Frensisje rekao je da se za sada ne zna uzrok pada mosta. Nesreća se dogodila pred vikend kada je most u najvećem opticaju. Ipak prema za sada ne potvrđenim informacijama krivac za rušenje mosta mogao bi da bude jedan kamion koji je udario u njega, objavila je američka Nacionalna uporava za bezbednost saobraćaja.

Kamion je udario u most u državi Vašington u četvrtak uveče i time možda izazvao njegovo rušenje u reku Skegit, 90 kilometara severno od Sijetla, navela je Nacionalna uparava.

Kako navode svetski mediji, pad mosta će pokrenuti pitanje o infrastrukturi u SAD, koje je do sada već bilo predmet rasprave. Predsednik SAD Barak Obama je ranije upozorio na trošne puteve i dodao da je potrebno uložiti više novca na ponovnu izgradnju infrastrukture zemlje.

Američko udruženje civilne inženjerije saopštilo je ranije da više od 7.000 mostova u SAD nije potpuno stabilno.

http://www.youtube.com/watch?v=CVa_Az6PRZs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track