Budimir: Nastaviću posao predsednika Federacije BiH
Foto: Youtube

Oslobođen

Budimir: Nastaviću posao predsednika Federacije BiH

Planeta -
On kaže da mu je puštanje na slobodu nakon mesec dana pritvora vratilo nadu u pravosudni sistem i dodao je pritvor za njega bila još jedna vrsta iskušenja

SARAJEVO - Predsednik Federacije BiH Živko Budimir je, nakon puštanja iz pritvora zbog sumnje da je zloupotrebio ovlašćenja i da je umešan u korupciju, izjavio je da će nastaviti da radi svoj posao tamo gde je stao i da se ne kaje za sve što je do sada uradio.

On kaže da mu je puštanje na slobodu nakon mesec dana pritvora vratilo nadu u pravosudni sistem i dodao je pritvor za njega bila još jedna vrsta iskušenja, ali da će povratkom na posao završiti započeto u vezi sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Ja ću nastaviti da radim posao predsednika Federacije kao što sam ga i do sada radio , rekao je Budimir za Federalnu TV.Povodom zahteva pojedinaca da podnese ostavku, Budimir je rekao da svako ima pravo na svoje subjektivno mišljenje, kao i da on lično ima mišljenje o određenim ljudima koje, kako kaže, smatra da ne bi trebalo da obavljaju funkcije na kojima su jer ne donose nikakvo dobro BiH i građaima.

"No, oni su svi i dalje tu. Postoje određena pravila i mehanizmi, BiH je demokratska država i to je dokazano presudom Ustavnog suda BiH. U svakom slučaju, vrađa nadu građanima BiH da ovde institucije ipak funkcionisu , rekao je Budimir.Budimir, međutim, nije želeo da komentariše sumnjičenja da je primao mito dok se, kako kaže, ne završi istražni postupak.

A kada se postupak završi, poručuje da će imati "puno toga da kaže".Govoreći o pomilovanjima koja je dao, kaže da bi verovatno ponovo to isto uradio.

Budimir je uhapšen 26. aprila pod sumnjom da je nekim odlukama o pomilovanju osuđenika prekršio zakon i zloupotrebio ovlašćenja.Tužilaštvo BiH je najavilo žalbu na rešenje o puštanju Budimira iz pritvora, a portparol te pravosudne institucije Boris Grubešić najavio je intenzivnu istragu u ovom predmetu i brzo podizanje optužnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track