NEBRIGA: Jedanestoro dece otrovano hranom u Budvi

Loši uslovi u hotelu

NEBRIGA: Jedanestoro dece otrovano hranom u Budvi

Planeta -
Osnovci iz Podgorice koji su bili na rekreativnoj nastavi žalili su se na stomačne tegobe, mučnicnu i malaksalost. Roditelji tvrde da je trovanje posledica neispravne hrane. Rreč je o učenicima, drugog, trećeg i četvrtog razreda

BUDVA - Jedanaestoro dece podgoričke Osnovne škola “Radoijica Perović”, koji su bili u budvanskom hotelu “Park”, završilo je u stacionaru Hitne pomoći u Budvi zbog trovanja, od kojih je šestoro njih na infuziji.

Jedno dete je prebačeno u podgoričku bolnicu i stanje tog deta je, kako kažu, stabilno.

Osnovci koji su bili na rekreativnoj nastavi žalili su se na stomačne tegobe, mučnicnu i malaksalost. Roditelji tvrde da je trovanje posledica neispravne hrane.

Iz nadležnih inspekcija i hotela navode da će se uzrok trovanja znati tek nakon što Institut za javno zdravlje obavi analize uzoraka iz kuhinje i objekata sa hotelskom hranom.

Direktorka nikšićke osmoletke Mirjana Bašković je “Vijestima” rekla da su deca za sada dobro i da o njima brinu vaspitači i lekari agencije preko koje je ugovoren aranžman “nastave u prirodi”.

Prema njenim rečima, u hotelu je boravilo ukupnoo 250 dece, a reč je o učenicima, drugog, trećeg i četvrtog razreda. Nakon incidenta desetina roditelja je svoju decu odmah odvelo kućama, a direktorka kaže da za sada nema razloga za paniku, niti da se cela grupa vrati za Podgoricu pre planiranog roka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track