SVE ZA TURISTE: Hrvati u Rusiji otvaraju 18 viznih centara

SVE ZA TURISTE: Hrvati u Rusiji otvaraju 18 viznih centara

Planeta -
Izdavanje viza će trajati najviše pet radnih dana, u ubrzanoj proceduri tri dana, a u nekim slučajevima najviše 10 radnih dana

ZAGREB - Hrvatska će ovog meseca otvoriti 18 viznih centara u isto toliko milionskih gradova u Ruskoj Federaciji, što bi trebalo da olakša i ubrza proceduru izdavanja viza građanima te zemlje za putovanje u Hrvatsku.

Izdavanje viza će trajati najviše pet radnih dana, u ubrzanoj proceduri tri dana, a u nekim slučajevima najviše 10 radnih dana, saopšteno je iz hvatskog Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice (HTZ), prenosi portal Seebiz.

Ministar turizma Hrvatske Darko Lorencin i direktorka Glavne kancelarije HTZ-a Meri Matešić danas su u Moskvi razgovarali s vodećim ruskim turoperatorima o aktuelnom stanju na tržištu, s naglaskom na viznu politku Hrvatske prema državama van Evropske unije.

Hrvatska je 1. aprila uvela vize za ruske i ukrajinske turiste zbog ulaska u EU, a prema podacima HTZ, koje su preneli mediji iz te zemlje, takva odluka mogla bi da prouzrokuje dolazak do 30 odsto manje turista iz Rusije i pad turističkog prometa do 18 odsto.

Lorencin veruje da će vizni centri u toj zemlji olakšati dolazak ruskih turista, koji vizu za ulazak u Hrvatsku mogu dobiti i posredstvom akreditovanih turističkih agencija.

Hrvatska delegacija sastaće se sutra sa ukrajinskim turoperatorima u Kijevu kako bi razgovarali o istom pitanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track