ROBIJA: TV zvezda platila ubistvo medijskog tajkuna

Osvetila se za otkaz

ROBIJA: TV zvezda platila ubistvo medijskog tajkuna

Planeta -
Glamuroznoj 42-godišnjoj voditeljki je stavljeno na terent da je platila za ubistvo šefa medijske grupe Dias u čijem je vlasništvu televizija Sigma

NIKOZIJA - Bivša televizijska voditeljka, njen brat i još dva muškarca osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubistva s predumišljajem kiparskog medijskog magnata koji je voditeljku otpustio i potom sprečavao da se vrati na njegov kanal.

Sudsko veće je presudilo da su Elena Skordeli i njen brat Anastasios Krasopulos želeli da ubiju zato što je on onemogućio da se ona vrati na televiziju Sigma, koja je druga po gledanosti na Kipru. Glamuroznoj 42-godišnjoj voditeljki je stavljeno na terent da je platila za ubistvo šefa medijske grupe Dias u čijem je vlasništvu televizija Sigma.

Oni su takođe nastojali da dobiju većinski udeo u toj televizijskoj stanici čemu se Hadžikostas oštro protivio. Sud je saopštio da su optuženi Andreas Gregoriu i Greogoris Ksenofontos planirali i izvršili ubistvo Hadžikostasa 11. janaura 2010. ispred njegove kuće u Nikoziji.

Na Kipru se isprva mislilo da je reč o politički motivisanom ubistvu pošto se Hadžikostas među najuticajnijim protivnicima pregovora o ujedinjenju grčkog i turskog Kipra, ali je ta mogućnost odbačena. Snimcima s bezbednosnih kamera je ustanovljeno da su dva čoveka pobegla na motoru posle ubistva, a jedan je identifikovan kao Teofanis Hadžigeorgiju koji je rekao da su voditeljka i njen brat naručili ubistvo.

Prema Hadžigeorgiju, Gregoriju je isplanirao ubistva, ali se teško povredio u jednoj eksploziji, zbog čega je Ksenofonots predložen kao novi ubica. Ksenfontos je posle ubistva pobegao s Kipra a veruje se da je u Moldaviji. Prema svedočenjima, Gregoriju i Ksnenofontosu je za ubistvo ponuđeno 50.000 evra i doživotni posao na Sigmi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track