PRETNJE ISLAMISTA: Devojčica morala da napusti Pakistan!

Prevezena u Kanadu

PRETNJE ISLAMISTA: Devojčica morala da napusti Pakistan!

Planeta -
Muslimanski sveštenik koji je lobirao za njeno oslobađanje, Tahir Mehmod Ašrafi, rekao je da su devojčici stalno upućivane pretnje i da se stalno selila

ISLAMABAD - Devojčica iz hrišćanske porodice koja je bila optužena za spaljivanje Kurana bila je prinuđena da se preseli u Kanadu iz bezbednosnih razloga, saopštio je u subotu njen advokat. Devojčica je 14. marta napustila Pakistan sa roditeljima, tri sestre i bratom, rekao je advokat.

Muslimanski sveštenik koji je lobirao za njeno oslobađanje, Tahir Mehmod Ašrafi, rekao je da su devojčici stalno upućivane pretnje i da se stalno selila.

"Tužan sam što je ova nevina devojčica morala da napusti Pakistan. Nju je sud oslobodio, ali uprkos tome, ona nije mogla da živi slobodno", rekao je taj sveštenik.

Devojčica je bila uhapšena u avgustu prošle godine u Islamabadu, nakon što ju je hodža Halid Kišti optužio da je spalila Kuran. Taj hodža je kasnije optužen za podmetanje dokaza, a devojčica je oslobođena. Ceo slučaj je privukao veliku pažnju delimično i zbog toga što je ona bila veoma mlada, a postavilo se i pitanje njenih mentalnih sposobnosti. U zvaničnom medicinskom izveštaju prošle godine navodi se da je ona imala 14 godina, iako su oni koji su je podržavali navodili da ima 11.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track