Krivične prijave protiv Đukanovića i Lukšića

MANS

Krivične prijave protiv Đukanovića i Lukšića

Planeta -
Prijavom su obuhvaćeni i Mitar Bajčeta, Branko Vujović, Radoje Žugić, Zoran Jelić i Branislav Janković

PODGORICA - Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnela je danas Tužilaštvu Crne Gore krivičnu prijavu protiv više vladinih funkcionera, uključujući sadašnjeg i bivšeg premijera Mila Đukanovića i Igora Lukšića, zbog, kako je navedeno, nezakonitog izdavanja garancija za kredite Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP).

Prijavom su, kako je saopšeno iz MANS-a, obuhvaćeni i predsednik Komisije za kontrolu državne pomoći Mitar Bajčeta, bivši ministar ekonomije Branko Vujović, nekadašnji direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja i aktuelni ministar finansija Radoje Žugić, bivši direktor Zavoda za zapošljavanje Zoran Jelić i službenik Fonda za razvoj Branislav Janković.

"Oni se sumnjiče da su, teškom zloupotrebom službenog položaja u produženom trajanju, doneli niz štetnih odluka koje su rezultirale izdavanjem državnih garancija za kredite KAP-a u ukupnom iznosu od 131,6 miliona evra. Aktiviranjem ovih garancija nastupa šteta za državni budžet, što je samo deo onoga što će iz džepova građana biti isplaćeno kako bi se namirili dugovi koje su vlasnici KAP-a napravili", naveo je MANS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track