Lekari odbili da isključe Mandelu sa aparata
Foto: Beta

Lekari odbili da isključe Mandelu sa aparata

Planeta -
Lekari bivšeg lidera Južnoafričke Republike Nelsona Mandele su odbacili ideju da on bude isključen sa aparata za održavanje u životu, osim u slučaju da dođe do masovnog otkazivanja organa

PRETORIJA - Lekari bivšeg lidera Južnoafričke Republike Nelsona Mandele su odbacili ideju da on bude isključen sa aparata za održavanje u životu, osim u slučaju da dođe do masovnog otkazivanja organa, izjavio je Mandelin bliski porodični prijatelj, Denis Goldberg.

Goldberg, aktivista protiv aparthejda i Mandelin prijatelj već više od pola veka, izjavio je da je ideja isključivanja Mandele sa aparata razmatrana i na kraju odbačena.

"Rečeno mi je da je to pitanje razmatrano i da su lekari rekli da bi isključivanje sa aparata preduzeli samo ako dođe do potpunog otkazivanja organa", rekao je Goldberg.On je dodao:

"Budući da se to nije dogodilo, lekari su spremni da nastave da njegovo stanje stabilizuju dok se ne oporavi".

Osamdesetogodišnj Goldberg, koji je zajedno sa Mandelom 1964. bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog suprotstavljanja vladavini bele manjine u Južnoafričkoj Republici, posetio je svog dugogodišnjeg prijatelja u bolnici u ponedeljak, 1. jula.Vlada u Pretoriji je juče saopstila da je Mandela i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju i negirala da je on u vegetativnom stanju.

Najpoznatiji svetski borac protiv aparthejda se u bolnici nalazi od 8. juna zbog infekcije pluća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track