POGLEDAJTE SNIMAK: Objavljen video pada boinga 777!

Snimljeno sa velike daljine

POGLEDAJTE SNIMAK: Objavljen video pada boinga 777!

Planeta -
Najmanje dva putnika poginula su kada je avion južnokorejske kompanije Asijana erlajns sa više od 300 putnika udario u pistu

SAN FRANCISKO - Američki CNN objavio je večeras prvi snimak pada "boinga 777" Azijan erlajnza! Najmanje dva putnika poginula su kada je avion južnokorejske kompanije Asijana erlajns sa više od 300 putnika udario u pistu prilikom sletanja na aerodrom u San Francisku i zapalio se.

Snimak pada pogledajte OVDE

U bolnice je odvezeno 182 putnika, od čega 49 u kritičnom stanju, saopštio je predstavnik aerodroma.Kineski državni mediji objavili su da je identifikovano dvoje poginulih u udesu aviona na međunarodnom aerodromu San Francisko i da su žrtve dvojica šesnaestogodišnjih učenika koji su trebali da provedu leto u jednom kampu za mlade u Americi. Kineska centralna televizija je objavila da su žrtve dvojica đaka iz srednje škole u kineskoj istočnoj provinciji Džeđiang.Televizija je citirala faks Azijana Erlajna, kompanije u čijem vlasništvu je avion koji je pao, upoćenog gradskim vlastima Điangšana.Najmanje 70 kineskih đaka i nastavnika je bilo na tom letu. Oni su išli u letnje kampove u Americi, saopštile su obrazovne vlasti Kine. Dvojica poginulih đaka su identifikovana kao Je Mengjuan i Vang Linđia, preneo je AP.Kompanija je navela da su obojica đaka imala po 16 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track