Britanci u transu zbog bebe Kejt i Vilijama!
Foto: Reuter

Ostrvljani jedva čekaju kraljevsku prinovu

Britanci u transu zbog bebe Kejt i Vilijama!

Planeta -
Termin za porođaj vojvotkinje je ovog vikenda, širom zemlje vlada opšte oduševljenje, pripremaju se velike proslave i kupuju pokloni

LONDON - Važan događaj za Britaniju.Ujedinjeno Kraljevstvo je u stanju pripravnosti i transu zbog dolaska na svet deteta britanskog princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton. Naime, termin za porođaj je sutra, ali već danima svi se užurbano pripremaju za dolazak trećeg naslednika u redu za presto. Gužve u kladionicamaFotografi su zauzeli svoja mesta ispred bolnice „Sveta Meri“ u Pedingtonu, u Londonu, društvene mreže bruje o tom srećnom događaju, kupuju se pokloni i priprema slavlje, a kladioničari zadovoljno trljaju ruke zbog primanja velikog broja opklada na pol deteta.Par, poznat kao vojvoda i vojvotkinja od Kembridža od venčanja u aprilu 2011, saopštio je u decembru prošle godine da čeka dete, nakon što je Kejt primljena u bolnicu na četiri dana zbog jutarnjih mučnina. To je bio jedan od najradosnijih dana u Britaniji u tom periodu, ali sad je sreća deset puta veća u toj ostrvskoj zemlji.Nema Britanca koji se ne raduje Kejtinom porođaju i željno ne iščekuje da li će novi naslednik krune biti muško ili žensko. Kraljevski par to je veoma vešto krio od javnosti, pa čak ni onim najradoznalijima nije pošlo za rukom da otkriju njihovu tajnu. Ipak, takva situacija izazvala je samo još veću pometnju i spekulacije. Čarls ne može da dočekaKladioničari tvrde da će vojvotkinja roditi devojčicu i da će joj ime biti Aleksandra, dok je jedan izvor blizak kraljevskoj porodici nedavno obelodanio da će Britanija dobiti princa. Pored toga, zbog dolaska prinove nije svejedno ni ostalim članovima kraljevske porodice. Tako je princ Čarls nedavno rekao da će morati da počne da se navikava na to da će biti deda i da mora da vežba kako se to radi. Dodao je da ne može da dočeka unuka ili unuku.Inače, za posebnu prinovu u bolnici je pripremljena i luksuzna soba u kojoj noćenje košta 7.000 evra. U njoj će nakon porođaja sve članove porodice čekati šampanjac i kuvar iz najboljeg londonskog restorana, koji će spremiti najluksuznije đakonije po želji princa i Kejt.

Porođaj u specijalnom delu bolnice... Apartman samo za Kejt
Porođaj u specijalnom delu bolnice... Apartman samo za Kejt

Na presto neće pre 2060.Prema navodima britanskih medija, treći naslednik krune, potomak Vilijama i Kejt, neće doći na presto pre 2060. godine. Naime, britanska kraljevska porodica poznata je po dugovečnosti, za šta je dokaz aktuelna vladarka zemlje Elizabeta Druga (87), čiji sin Čarls (64) najduže čeka na krunu od svih pripadnika loze u njenoj istoriji. Iako su neki živeli kraće, prema podacima gotovo da nema onih koji su postali vladari pre 40. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track