UŽASNA SMRT: Ajkula pregrizla devojku na pola

Rajsko ostrvo

UŽASNA SMRT: Ajkula pregrizla devojku na pola

Planeta -
Njeno telo bilo je pregriženo u predelu stomaka, a jedan deo je ajkula odnela sa sobom, ispričala je Đina Orau, šef službe za javnu bezbednost na ostrvu

REJUNION - Francuska tinejdžerka (15) preminula je nakon što ju je ajkula bukvalno pregrizla na pola dok je plivala na samo pet metara od obale ostrva Rejunion, u blizini Madagaskara.

Prestravljena sestra nastradale devojke bila je među onima koji su videli kako tinejdžerka nestaje pod vodom nakon brutalnog napada.

"Njeno telo bilo je pregriženo u predelu stomaka, a jedan deo je ajkula odnela sa sobom", ispričala je Đina Orau, šef službe za javnu bezbednost na ostrvu.

Kako je dodala, sestre su bile u oblasti zaliva Svetog Pola, gde nije dozvoljeno kupanje.

"Akcija pronalaženja gornjeg dela tela je utoku", navela je Orau.

Gradonačelnik Iget Belo naveo je da je nastradala devojka bila na odmoru sa svojim ocem koji je zadužen za lokalni jahting klub.

"Obe sestre su imale maske za ronjenje i kupale su se ispred samog restorana u zalivu. Ovo je prvi put posle veoma dugog vremena, da je ajkula napala plivača tako blizu obali", naveo je on, dodajući da je bilo nekoliko slučajeva da su ajkule napadale surfere daleko od obale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track