ZLIKOVAC: Arijel Kastro negira 977 silovanja, ubistava, otmica, zlostavljanja...
Foto: Beta Ap

Počelo suđenje

ZLIKOVAC: Arijel Kastro negira 977 silovanja, ubistava, otmica, zlostavljanja...

Planeta -
Pedesetdvogodišnji Kastro se tereti za 977 krivičnih dela silovanja, otmice i seksualog zlostavljanja, kao i za dva teška ubistva...

KLIVLEND - Arijel Kastro, koji je optužen za otmicu i višegodišnje zlostavljanje tri devojke u Klivlendu, izjasnio se danas u sudu da nije kriv.

Pedesetdvogodišnji Kastro se tereti za 977 krivičnih dela silovanja, otmice i seksualog zlostavljanja, kao i za dva teška ubistva, jer je nanošenjem teških telesnih povreda naterao jednu od žrtava da abortira. U slučaju da bude osuđen za ta dva ubistva, preti mu smrtna kazna, dok je za sva ostala dela zaprećena doživotna robija.

Sud je odredio kauciju od osam miliona dolara da bi se Kastro branio sa slobode. Izbor porote će započeti 5. avgusta, nakon čega će biti određen datum početka suđenja. Džina Dehezus, Amanda Beri i Mišel Najt su otete u razmaku od po godinu dana, između 2002. i 2004.

Kastro je sve tri oteo pošto im je ponudio prevoz do kuće. One su tokom skoro desetogodišnjeg zarobljeništva najveći deo vremena provele vezane lancima i za to vreme su fizički i seksualno zlostavljanje. Amanda Beri je uspela početkom maja, dok je Kastro bio van kuće, da se oslobodi i alarmira policiju, koja je ubrzo pristigla i oslobodila i ostale devojke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja