INTERPOL: Al Kaida povezana sa bekstvom iz zatvora u Iraku i Libiji?!

Istraga u toku

INTERPOL: Al Kaida povezana sa bekstvom iz zatvora u Iraku i Libiji?!

Planeta -
Interpol je pozvao 190 zemalja članica da pomognu u istrazi koja bi trebalo da pokaže da li su ti incidenti bekstva iz zatvora u Iraku, Libiji i Pakistanu povezani sa Al Kaidom

PARIZ - Interpol je danas objavio globalno upozorenje na opasnost od moguće povezanosti Al-Kaide sa više slučajeva bekstva zatvorenika iz zatvora u Iraku, Libiji i Pakistanu u poslednje vreme.

Organizacija sa sedištem u Parizu saopštila je da je upozorenje objavljeno nakon "bekstva više stotina terorista i kriminalaca" u poslednjih mesec dana, prenela je agencija AP.

Ta policijska organizacija je sa tim u vezi pozvala svojih 190 zemalja članica da pomognu u istrazi koja bi trebalo da pokaže da li su ti incidenti povezani, stoji u saopštenju

.I pre deset dana Interpol je objavio upozorenje nakon što su zatvorenici organizovali bekstva iz zloglasnog iračkog zatvora "Abu Graib" i bagdadskog "Tadžija".

SAD su juče objavile vanredno upozorenje da Al Kaida planira da u narednim danima izvede teroristički napad na Bliskom istoku ili na severu Afrike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track