OBMANUO KRALJA: Pedofil oslobođen u Maroku uhapšen u Španiji

Dolijao silovatelj dece

OBMANUO KRALJA: Pedofil oslobođen u Maroku uhapšen u Španiji

Planeta -
Kralj je kasno sinoć opozvao pomilovanje dato Špancu Danielu Galvanu Vini, koji je 2011. U Maroku osuđen na 30 godina zatvora zbog silovanja jedanaestoro dece starosti od četiri do 15 godina

MURSIA - Španske vlasti uhapsile su domaćeg pedofila, kome je marokanski kralj prvo dao pomilovanje, a potom ga povukao, kada je obavešten o prirodi njegovih nedela, saopštilo je danas špansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Daniel Galvan Vina je uhapšen u gradu Mursiji, na jugoistoiku Špnije, izveštava AFP.

U međuvremenu je marokanski kralj Mohamed VI otpustio direktora zatvora zbog toga što je greškom njegove administracije dao kraljevsko pomilovanje Špancu koji je izdržavao kaznu zbog silovanja dece.

"Istraga je pokazala da je (zatvorska) administracija iz nemara dala pogrešna obaveštenja na upit kraljevske palate o kriminalnom dosijeu dotičnog zatvorenika", stoji u saoštenju marokanskog dvora.

Kralj je kasno sinoć opozvao pomilovanje dato Špancu Danielu Galvanu Vini, koji je 2011. u Maroku osuđen na 30 godina zatvora zbog silovanja jedanaestoro dece starosti od četiri do 15 godina. Ovo pomilovanje je izazvalo demonstracije širom Maroka.

Galvan je, međutim, u međuvremernu već bio stigao u Španiju.

http://www.youtube.com/watch?v=Ux4NT6g1bgk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track