LEKAR U KREMLJU: Putin ima zdravlje mladića
Foto: Reuters

U dobroj kondiciji

LEKAR U KREMLJU: Putin ima zdravlje mladića

Planeta -
Mislim da je plivanje za njega omiljeni vid oporavka i opuštanja od stresnih situacija, naveo je Mironov

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin je u dobrom zdravstvenom stanju, a povreda leđa iz prošle godine ne daje povoda za zabrinutost, izjavio je zvanični lekar Kremlja, Sergej Mironov.

U intervjuu ruskom časopisu "Itogi", za koji agencija Rojters navodi da ima za cilj da popravi Putinov imidž uoči njegovog 61. rođendana u oktobru, Mironov je naveo da predsednik održava kondiciju zahvaljujući bavljenju sportom i da više voli da uzima prirodne lekove od tableta.

"Sa medicinske tačke gledišta, Putin izgleda značajno mlađi u odnosu na svoje godine. On je prilično skeptičan prema uzimanju lekova, čak i kad je reč o običnim lekovima protiv prehlade, a u te svrhe je skloniji prirodnim lekovima kao što su čaj sa limunom, sauna i masaža", istakao je lekar.

"Mislim da je plivanje za njega omiljeni vid oporavka i opuštanja od stresnih situacija", naveo je Mironov.

Putin, koji se bavi hokejem na ledu, pliva, trenira džudo i voli da se u medijima predstavlja energičnim i muževnim, propustio je prošle godine nekoliko službenih putovanja u inostranstvo zbog povrede leđa, za koju je zvanični Kremlj naveo da je bila sportska povreda.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je tada izjavio da je Putin povredio kičmu tokom treninga džuda, a izvori iz ruske vlade su naveli da će Putin možda morati da bude operisan, ali Mironov navodi da to nije bio slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track