Nebojša Medojević spremao krvave proteste u Crnoj Gori
Foto: Rojter

Ekskluzivno: Kurir razotkrio crnogorskog političara

Nebojša Medojević spremao krvave proteste u Crnoj Gori

Planeta -
Funkcioner opozicionog Demokratskog fronta pozvao dva broja telefona u Briselu u noći pred održavanje predsedničkih izbora 7. aprila - da moli za podršku da organizuje puč u zemlji

PODGORICA - Tražio krvavi prevrat!Nebojša Medojević, funkcioner crnogorske opozicione stranke Demokratski front (DF), spremao je nasilne proteste u Podgorici pred održavanje predsedničkih izbora u Crnoj Gori 7. aprila, saznaje Kurir. On je za svoje namere tražio i podršku iz Brisela, ali svi zvaničnici odande samo su mu spuštali slušalicu.Hteo nasiljeMedojević je 6. aprila pozvao dva broja telefona u Briselu i bukvalno molio visoke evropske funkcionere da ga podrže u organizaciji najmasovnijih protesta koje je Podgorica ikad videla. Kako saznajemo, Medojević je bukvalno rekao da bi protesti trebalo da budu „kao u Kairu“. Podsetimo, on je pritom mislio na nasilne borbe koje su se u afričkoj zemlji Egiptu odvijale 2011, a kada je s vlasti svrgnut dotadašnji lider Hosni Mubarak. Te demonstracije smatraju se jednim od najmasovnijih i najbrutalnijih borbi na ulicama u novijoj istoriji i na njima je život izgubilo više od 1.000 ljudi, a hiljade je povređeno.Spuštali mu slušalicuIpak, svi pokušaji Medojevića da izazove haos u zemlji propali su jer su mu briselski funkcioneri uporno spuštali slušalicu, bez namere da saslušaju šta ima da kaže. Tako su izbori održani u mirnoj atmosferi, a na mesto predsednika izabran je dotadašnji lider zemlje, kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović.Inače, dobro obavešten izvor Kurira tvrdi da Medojević nije posebno omiljen ni u okvirima svoje stranke DF, a da na svakom koraku pokušava da ocrni njenog lidera Miodraga Lekića.- On stalno ogovara Lekića po podgoričkim kafićima, ali ostaje uz njega jer zna da, kada bi bio sam i imao svoju stranku, ne bi mogao da prođe ni cenzus. S druge strane, Lekić mu je tokom kampanje zabranio da bilo šta govori jer je samo nanosio štetu i partiji i kandidatima - rekao je naš sagovornik.

Stalno pokušavao da ocrni ĐinđićaNebojša Medojević bio je ekonomski analitičar u vreme vlade premijera Srbije Zoran Đinđića i tada se trudio da ga u svakom trenutku ocrni. Svojevremeno je izjavljivao da je Đinđić jedan od najopasnijih političara.- Đinđić je sklon pravljenju dilova i sledeći koji će napraviti biće sažet u referendumsko pitanje: Da li ste za to da vladam narednih 50 godina? - govorio je Medojević, a prenosio podgorički Dan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track