Ranko Krivokapić: Sin mi nije rodbina!
Foto: Beta

Crnogorski funkcioner sateran u ćošak

Ranko Krivokapić: Sin mi nije rodbina!

Planeta -
Predsednik Skupštine Crne Gore na račun građana putovao u Barselonu, a troškove za čarter-let ostavio u hotelu da plate igrači vaterpolo reprezentacije, za koje je let i bio planiran

PODGORICA - Klupko se odmotava.Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, glavni akter afere u kojoj je o trošku građana Crne Gore čarter-letom otišao u Barselonu na finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u vaterpolu i poveo sa sobom brojne saradnike, ministre, poslanike i članove rodbine, dodatno se blamira! Naime, na obelodanjivanje tog skandala imao je da kaže samo: „Sin mi nije rodbina!“ Pritom nije komentarisao navode da su on i njegovi saputnici račune za svoje putovanje ostavili u hotelu da plati vaterpolo savez njihove zemlje.Sa sinom nisam u srodstvu- Sa mnom je putovao devetogodišnji sin, a on mi nije rodbina. On nije napravio nikakve troškove državi Crnoj Gori, a na svim svetskim i evropskim finalima prisustvuje neko iz vrha država finalista - rekao je Krivokapić u zvaničnom saopštenju.Kako je Kurir već pisao, avio-kompanija „Montenegro erlajns“prošlog petka je organizovala čarter-let za Barselonu za crnogorsku vaterpolo reprezentaciju i stručni štab. Međutim, umesto da preveze sportiste i navijače, u avionu su se našli političari i njihove porodice i prijatelji. Da stvar bude još gora, oni su svoje račune uredno ostavili da ih plati savez, za koji je avion i bio planiran.Cenzura u Crnoj GoriInače, crnogorski mediji samo delimično izveštavaju o Krivokapićevom putu u Barselonu i zbog cenzure izostavljaju spisak onih koji su s njim bili na letu. S druge strane, Kurir je objavio da su među njima bili poslanici Zoran Jelić i Miodrag Vuković, ministri kulture i saobraćaja Branislav Mićunović i Ivan Brajović, ali i ministar policije Raško Konjević.Kuriru se tokom jučerašnjeg dana zbog objavljenog teksta javio jedan Crnogorac iz Kotora koji je istakao da je Krivokapić njegov sugrađanin i da ga svi znaju kao najgoreg čoveka.- O njegovoj popularnosti ođe kruži vic koji ide ovako: „Ima li đe grđeg čovjeka od Ranka Krivokapića? Ima. Ko? Njegov otac!“ Ođe je užasno nepopularan i uvijek osvoji manje glasova nego što ima rodbine jer svi dobro znaju ko je i kakav je - rekao nam je Kotoranin.

Krivokapić nedostupan KuriruKurir je juče pokušao da dobije od Krivokapića odgovor, međutim, on nije odgovarao na naše pozive do zaključenja broja. S druge strane, Zoran Jelić, poslanik DPS, koji je bio na spisku putnika, za Kurir je kratko potvrdio da je leteo s Krivokapićem, ali ne u njegovoj režiji. Njegov kolega Miodrag Vuković u šali je izjavio da će tužiti dnevne novine koje su objavile netačne informacije.- Na spisku je stvarno bilo moje ime, ali to nisam bio ja - odgovorio je oštro Vuković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track