Karl Lagerfeld: Merkelova je debela i ne zna da se obuče

Ocrnio nemačku kancelarku

Karl Lagerfeld: Merkelova je debela i ne zna da se obuče

Planeta -
Modni dizajner i kreativni direktor „Šanela“ misli da se najuticajnija žena na svetu ne oblači u skladu sa svojim proporcijama

MINHEN - Pored politike, počeli da kritikuju i Merkelkin izgled.Ekscentrični modni dizajner, kreativni direktor „Šanela“ Karl Lagerfeld (79) ocrnio je nemačku kancelarku Angelu Merkel. On je u intervjuu za nemački magazin Fokus rekao da je Merkelova debela i da se ne oblači u skladu sa svojim proporcijama.Preširoko i predugačkoNemačka kancelarka, poznata po tome što se oblači jednolično i jednostavno - najčešće uz sakoe nosi pantalone - navikla je da je kritikuju zbog stroge ekonomske politike koju sprovodi u EU, ali se sada prvi put našla na tapetu i zbog svog izgleda.Čuveni dizajner, poznat po oštrom jeziku, komentarisao je pojavu Angele Merkel tokom sastanka s američkim predsednikom Barakom Obamom u junu. Ona je tada na sebi imala široke bež pantalone i beli sako. Lagerfeld misli da bi najmoćnija žena na svetu trebalo da se oblači u skladu sa svojom veličinom, te joj je na fin način skrenuo pažnju da je debela i da bi trebalo da nosi nešto čime bi to bar malo mogla da sakrije.- Gospođa Merkel trebalo bi da se oblači u skladu sa svojim specijalnim proporcijama. Na fotografiji s Obamom ona izgleda neproporcionalno. Nije odabrala dobar kroj pantalona za sebe, a još su joj i predugačke - zaključio je Lagerfeld.Modni ispadiStajling nemačke kancelarke na susretu s Obamom nije njen prvi ispad u oblačenju. Krajem jula ove godine Merkelova je na otvaranje Bajreut opera festivala došla u kompletu, sakou i suknji boje lavande, čiji joj kroj uopšte nije stajao. Kad je sako u pitanju, dizajneri su se složili da joj je on pristajao, međutim, suknja je bila dugačka i širila se u donjem delu, a nemačka kancelarka je u njoj izgledala samo još niže i deblje.Inače, pored tih nekoliko ispada, Merkelova je obučena pristojno. Najčešće može da se vidi u crnim ili bež pantalonama, koje joj pristaju, i sakoima u raznim bojama.

Skladno... Merkelova najčešće ovako izgleda; Modni krik... Suknja joj uopšte ne stoji
Skladno... Merkelova najčešće ovako izgleda; Modni krik... Suknja joj uopšte ne stoji

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld

Mišeline šiške su promašaj, a Pipa ne treba da pokazuje liceKarl Lagerfeld je poznat po tome što komentariše izgled poznatih, pa je tako nedavno ocrnio i prvu damu SAD Mišel Obamu. Ona je, naime, nedavno skratila šiške, koje nikako nije mogla da namesti, a dizajner joj je poručio da je time napravila katastrofalnu grešku. On je, takođe, britanskoj pevačici Adel rekao da debela, a Pipi Midlton, sestri britanske princeze Kejt Midlton, da je ružna i da ne bi trebalo da pokazuje svoje lice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track