Izrael oslobodio 26 Palestinaca

Pušteni iz zatvora

Izrael oslobodio 26 Palestinaca

Planeta -
Inače, pregovori su bili u zastoju tri godine, a obnovljeni su u julu zahvaljujući državnom sekretaru SAD Džonu Keriju, koji je od februara šest puta putovao na Bliski istok

TEL AVIV - Sve za mir.

Izrael je oslobodio prvu grupu od 26 palestinskih zatvorenika, od ukupno 104, koje će pustiti na slobodu u četiri faze, na osnovu dogovora o obnovi mirovnih pregovora.

Većina Palestinaca puštenih na slobodu godinama je bila u zatvoru, a neki su bili osuđeni i zbog ubistava.Jedna grupa od 14 ili 15 zatvorenika odvezena je do graničnog prelaza Erez prema Pojasu Gaze, a ostali na kontrolni punkt Bejtunija na zapadnoj obali, gde ih je čekalo stotine rođaka i prijatelja.

Oni su krenuli iz dva zatvora, u koja su prebačeni ranije tokom dana, u belim kombijima zatamnjenih prozora, u pratnji policijskih vozila i motora. Oslobođeni su uoči druge runde pregovora, koja će se održati u Jerusalimu.Inače, pregovori su bili u zastoju tri godine, a obnovljeni su u julu zahvaljujući državnom sekretaru SAD Džonu Keriju, koji je od februara šest puta putovao na Bliski istok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja