SKANDAL U MOSTARU: Preminulu ženu prebacili iz jedne u drugu grobnicu!
Foto: Novasloboda

Nema mira ni za mrtve

SKANDAL U MOSTARU: Preminulu ženu prebacili iz jedne u drugu grobnicu!

Planeta -
Kada smo došli na mesto, gde mi je sestra ukopana, videli smo da je grobnica prazna. Obavestili smo i policiju, kaže Samija Dumpor

MOSTAR - Porodica preminule Nevzete Kuko, koja je umrla 2., a sahranjena 8. avgusta na Gradskom groblju Sutina u Mostaru, doživela je šok kada je došla da obiđe sestrin grob i videli da je sanduk sa njenim posmrtnim ostacima prebačen nekoliko metara dalje, u drugu grobnicu!„Teže mi je ovo što sam danas doživela, nego kad mi je sestra umrla. Ovo je zločin nad njom mrtvom i neko bi morao zbog ovoga da odgovara“, plačući govori Nevzetina sestra Samija Dumpor, koja živi u Raštanima i koja je, inače, težak bolesnik.Samija je jutros, zajedno sa decom, došla da obiđe sestrin grob. I, doživela bol, od koje će se teško oporaviti.„Kada smo došli na mesto, gde mi je sestra ukopana, videli smo da je grobnica prazna. Zovnuli smo brata Osmana, koji je odmah došao sa sinovima. Obavestili smo i policiju. Pitam se, kakvi su to ljudi, kad se i sa mrtvima ovako ponašaju“, dodaje Samija.

Osman Kuko kaže da su, kad je Nevzeta umrla, došli u Komos, koje održava Gradsko groblje Sutina i gde su kupili grobnicu. Ukupni troškovi iznosili su 1.800 KM (900 evra).„Kad smo platili, zajedno sa radnicima došli smo do prve grobnice, gde je sestra kasnije ukopana. Ovo što sam danas doživeo je nečuveno, ne mogu sebi da dođem. Sad iz Komosa kažu da je prva grobnica, u koju je sestra bila ukopana bila zauzeta (!) i da su je zato prebacili u drugu! Nikoga iz porodice o tome nisu obavestili i ne znamo kad se to dogodilo, a dodatno me zabolelo kad sam danas čuo da ovo na Sutini nije prvi slučaj, samo što se o tome ćuti. Za pare se sve može, a ni mrtvaci nisu pošteđeni“, ogorčen je Osman Kuko.

Oko podne, na Gradsko groblje Sutina stigli su i pripadnici kriminalističke policije MUP-a HNK-a, koji su obišli obe grobnice, obavili razgovor sa porodicom preminule Nevzete Kuko i sa odgovornim na groblju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track