PREVRAT: Umesto čoveka zaposlili hologram!

Štedi novac

PREVRAT: Umesto čoveka zaposlili hologram!

Planeta -
Gradski većnici postavili virtuelnu recepcionarku u novoj administrativnoj zgradi u severozapadnom Londonu

LONDON - Dobar dan i dobro došli u Brent servis za registraciju i nacionalnost, pozdravlja Šanis posetioce većnice u severozapadnom Londonu s osmehom na licu.

Novo gradsko veće zameniće za sumu od oko 14.000 evra svog recepcionera ovim hologramskim. Uz prijateljski osmeh Šanis će pomagati ljudima koji žele da izvade rodni list, prijave smrt ili da se upišu u registar birača.

Hologram će se pojaviti pritiskom na tablet za pultom za informacije i odgovarati na jednostavna pitanja ako se odgovori nalaze u njenom programu. Ali, ako postavite pitanje koje se ne nalazi na tabletu, moraćete da potražite čoveka od "krvi i mesa".

- Ovo je neka vrsta svemirske tehnologije koju ne očekujete u većnicama. Najbolje je to što će da nam uštedi mnogo novca, a neće narušiti kvalitet usluge - kaže većnik Džejms Densel.

U gradskom veću tvrde da će im virtuelni asistent uštedeti 20.000 evra godišnje koliko bi platili recepcionara. Ipak protivnici zapošljavanja Šanis pitaju koliko će novca ići na njeno održavanje.

- Bilo je pritužbi oko snalaženja u novom centru, ali ovo je zapanjujuće skup način rešavanja problema - upozorila je Elison Hopkins, portparolka Liberalnih demokrata.

http://www.youtube.com/watch?v=YV1J28ctbBA

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track