RAFAL U RESTORANU: Troje mrtvih u oružanom napadu u Nemačkoj

Tragedija u gradiću Dosenhajmu

RAFAL U RESTORANU: Troje mrtvih u oružanom napadu u Nemačkoj

Planeta -
Napadač je iz za sada nepoznatih razloga počeo da puca u jednom restranu u Dosenhajmu, u državi Baden-Virtemberg, gde se održavao sastanak suvlasnika

BERLIN - Jedan čovek otvorio je vatru u restoranu u malom gradu na jugu Nemačke i ubio dvoje ljudi, petoro ranio i zatim sebi oduzeo život, javila je policija.

Napadač je iz za sada nepoznatih razloga počeo da puca u jednom restranu u Dosenhajmu, u državi Baden-Virtemberg, gde se održavao sastanak suvlasnika, navela je policija.

"Tačan kontekst, motivi i kako su se događaji odvijali za sada su još nejasni", rekao je portparol policije za nemačku agenciju DPA. Prema prvim podacima iz istrage, izgleda da je čovek posle svađe otvorio vatru na dve osobe i zatim pucao u sebe.

U pucnjavi je takođe povređeno pet ljudi, od kojih neki teško. Policija je pozvana oko 19.00 časova, a u trenutku incidenta u restoranu je bilo oko dvadeset osoba.

Ovo je drugi incident s oružjem u Nemačkoj u poslednja dva dana.

U ponedeljak je susednoj državi Bavarskoj naoružan čovek ušao u zgradu opštine u mestu Ingolštatu i držao troje ljudi zatočene više sati. Situacija se razrešila hapšenjem otmičara, a taoci su oslobođeni bez povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track