TURSKA OSUJETILA PLAN: Kim Džong Un slao gas maske Asadu!

Vojna pomoć

TURSKA OSUJETILA PLAN: Kim Džong Un slao gas maske Asadu!

Planeta -
Zaplena gas maski koje je Severna Koreja slala Siriji dogodila se 3. aprila ali je tek sada ova informacija puštena u javnost

SIRIJA - Zaplena gas maski koje je Severna Koreja slala Siriji dogodila se 3. aprila ali je tek sada ova informacija puštena u javnost. Sve se dešava u svetlu najava američke oružane intervencije u Siriji zbog navodnog napada hemijskim oružjem na civile u toj zemlji.

Američka vojska potvrdila je da je brod Al En Ti Sar registrovan u Libiji napustio Severnu Koreju ranije ove godine i da je za vreme puta do Sirije bio praćen u koordinaciji sa drugim zemljama. Brod je kroz Dardanele uplovio 3. aprila nakon čega su ga turske vlasti po nalogu američkih zaustavile i pretražile.

Zaplijenjeno je 1.400 pušaka i pištolja, oko 30.000 metaka, kao i gas maske koje su trebale da posluže kao zaštita u hemijskim napadima. Amerikanci veruju da je zaplenjena roba trebalo da bude iskrcana u Turskoj kako bi potom kopnenim putem bila poslana snagama Bašara al-Asada. Turska je privela i kasnije podigla optužnicu protiv kapetana broda koji je navodno sve to potvrdio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track