Sporni Putin u ženskom vešu: Privedena direktorka muzeja
Foto: Rojters

Muzej moći

Sporni Putin u ženskom vešu: Privedena direktorka muzeja

Planeta -
Tatjana Titova je puštena posle nekoliko sati, bez objašnjenja o razlogu zadržavanja u policiji

SANKT PETERBURG - Direktorka muzeja u kojem je bila izložena slika s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim u ženskoj garderobi, nakratko je uhapšena danas, saopštila je uprava tog muzeja.

"Tatjana Titova, direktorka Muzeja moći, uhapšena je rano jutros dok je postavljala slike u muzeju", rekao je osnivač te ustanove Aleksandar Donskoj.

Donskoj nije uspeo da dobije objašnjenje od policije zašto je Titova privedena, a pošto je na svom tviter nalogu objavio da je ona uhapšena, brojni umetnici i kulturni radnici reagovali su burno na tu vest.

Titova je puštena posle nekoliko sati, bez objašnjenja o razlogu zadržavanja u policiji.

Ruska policija zaplenila je 27. avgusta slike izložene u privatnom Muzeju moći u Sankt Peterburgu, među kojima i delo pod nazivom "Transvestiti" na kojoj Putin i Medvedev nose ženski donji veš.

Izložba i muzej zatvoreni su zbog "ekstremizma", a autor slike Konstantin Altunin (45) odmah je prebegao u Francusku, gde je zatražio azil, ostavljajući u Rusiji ženu i dvogodišnju ćerku.

Muzej je dobio dozvolu da ponovo otvori vrata za posetioce u četvrtak, 6. septembra, kada u Sankt Peterburgu počinje samit G20.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track