RAZBIJENA SEKTA: Nemačka policija spasila 40 dece

Racija na jugu Bavarske

RAZBIJENA SEKTA: Nemačka policija spasila 40 dece

Planeta -
Ta hrišćanska grupa, koja sebe definiše kao "duhovno bratstvo", ima problem sa vlastima od ranije zbog odbijanja da šalju decu u državne škole

MINHEN - Nemačka policija izvršila je raciju na dve lokacije hrišćanske sekte "12 plemena" na jugu Bavarske i oduzela 40 dece, za koju se tvrdi da su tučena i zlostavljana, javio je Frans pres.

Policija je ukupno odvela 28 dece iz jednog manastira te zajednice blizu grada Dajningena i 12 sa lokacije u Vernicu i predala ih hraniteljskim porodicama.

Prema izjavi lokalnih zvaničnika "Špiglu", porodični sud i kancelarija za mlade dobili su pouzdane i konkretne informacije da bi "fizička i emocionalna dobrobit dece mogla biti trajno ugrožena".

Pozivajući se na izveštaje tamošnjih medija "Augzburger algemajnea" i internet izdanje "Špigla", AFP prenosi da su lokalni zvaničnici izjavili da je racija u kojoj je učestvovalo više od stotinu policajaca usledila posle "novih dokaza koji ukazuju da su članovi decu zlostavljali u velikoj meri i kontinuirano".

Ta hrišćanska grupa, koja sebe definiše kao "duhovno bratstvo", ima problem sa vlastima od ranije zbog odbijanja da članovi šalju njihovu decu u državne škole.

Prema izjavama očevidaca, članovi sekte nisu pružali otpor policiji poričući, istovremeno, optužbe.

"Mi smo otvorena i transparentna zajednica koja ne toleriše nikakav oblik zlostavljanja dece. Naša deca odrastaju okružena ljubavlju, vaspitana u duhu milosrđa", navodi se u saopštenju sekte, osnovane u SAD, postavljenom na Internetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track