KRVAVO LUDILO: Snimali ubistvo zarobljenih sirijskih vojnika da bi dobili finansijere

Scene uznemirujućeg sadržaja

KRVAVO LUDILO: Snimali ubistvo zarobljenih sirijskih vojnika da bi dobili finansijere

Planeta -
Njujork tajms navodi da taj snimak ukazuje na situaciju kakva vlada u delovima Sirije pod kontrolom ustanika, navodeći da je sve veći uticaj drumskih razbojnika, otmičara, ubica i, na kraju, radikalnih islamista

Njujork tajms je objavio novi snimak pogubljenja zarobljenih vojnika sirijske vojske, koje su likvidirali pripadnici lokalne jedinice pod komandom osvetnički nastrojenog islamiste Abdula Samada Ise.

Vojnici čoveka, koji je poznat i po ratnom nadimku "Ujak", pucali su u potiljak petorici sirijskih vojnika. Snimak je iz Sirije, krišom, izneo jedan od Isinih pomoćnika, koji je, u međuvremenu, pobegao. Jedinica kojom Isa komanduje, broji oko 3.000 ljudi.

Masovna grobnica: Pobunjenici ovako žele da pridobiju finansijere
Masovna grobnica: Pobunjenici ovako žele da pridobiju finansijere

Snimak je načinjen kako bi se stranim finansijerima pokazala rešenost Abdule Ise u borbi protiv Asada. Njujork tajms navodi da taj snimak ukazuje na situaciju kakva vlada u delovima Sirije pod kontrolom ustanika, navodeći da je sve veći uticaj drumskih razbojnika, otmičara, ubica i, na kraju, radikalnih islamista.

Dodatni problem za Amerikance predstavlja činjenica da se grupama povezanim sa radikalnim islamistima borba protiv Asadovog režima, čini se, ne kotira visoko na listi prioriteta, već se mnogo ozbiljnije bave uspostavljanjem vladavine šerijatskog prava u zonama koje kontrolišu. I, naravno, "istrebljenjem alavita", islamske sekte kojoj pripada Asadova porodica.

http://www.youtube.com/watch?v=BSA6YZcdOQg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track