KONAČNO DOKAZ O NLO: Astronaut na katedrali iz 18. veka!
Foto: Youtube

Naučnici još nemaju objašnjenje

KONAČNO DOKAZ O NLO: Astronaut na katedrali iz 18. veka!

Planeta -
Pažnju istraživača izazvalo je to što je na jednoj katedrali, pored ostalih, isklesan lik astronauta, za čiji smo izgled saznali tek 60-tih godina prošlog veka

ŠPANIJA - Salamanka je grad i istoimena pokrajina na zapadu središnje Španije. Nalazi se 200 km zapadno od Madrida i 80 km istočno od portugalske granice. Poznata po monumentalnim građevinama i univezitetu koji je jedan od nekoliko najstarijih u svetu.

Salamanka se smatra jednim od najlepših renesansnih gradova u Evropi. Ona je dobila i naziv "Zlatni grad“, po specijalnom pesku od koga su izgrađene fasade kod svih građevina. Ono što je najzanimljivije od svega je stara romanička katedrala izgrađena u 12-om veku.

Odmah uz nju, građena je "nova“ katedrala iz više faza, počevši 1509. godine, a završena je tek 1734. godine. Posebnu pažnju je izazvalo to što je na "staroj“ katedrali, pored ostalih, isklesan lik astronauta, za čiji smo izgled saznali tek 60-tih godina prošlog veka.

Iako je u početku" pronalazak astronauta" izazvao burne reakcije i pobudio lavinu nagađanja, poklonici teorije o dolasku vanzemaljaca, bili su saterani u ćošak, tvrdnjom da je astronaut dodat 1992. godine tokom restauracije katedrale. Nekoga je to ubedilo, dok je druge navelo na razmišljanje da je ta vest poturena kako bi se zapravo zataškala prava istina o vanzemaljskoj poseti....

http://www.youtube.com/watch?v=Q6TnvQraRMU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track