PONIŽENJE: Diplomca terali da pleše na konkursu za posao
Foto: Dejli Mejl

Degradirajući intervju

PONIŽENJE: Diplomca terali da pleše na konkursu za posao

Planeta -
Umesto da obrate pažnju na njegoive kvalifikacije, od Alena Bejkona su u prodavnici elektronike tražili da igra uz muziku grupe "Daft pank", a zatim su ga pozvali telefonom i rekli da nije dobio posao

LONDON - Kada se javio se na oglas za svoj "posao iz snova" u prodavnici električnih uređaja "Kuris", diplomac Alen Bejkon nije ni sanjao da će doživeti jedno od najvećih poniženja u svom životu.

Bejkon se dobro pripremio za intervju sa poslodavcem istražujući asortiman i poslovanje firme. Međutim, umesto da obrate pažnju na njegove kvalifikacije, u prodavnici su od njega tražili da igra uz muziku grupe "Daft pank".

"Prva stvar koju su zatražili od svih kandidata, bila je da se podelimo u dve grupe i igramo za njih. Osećao sam se veoma poniženo i neprijatno dok sam, obučen u odelo, izvodio glupavu imitaciju robota. Posao mi je zaista potreban, zato sam rekao sebi smešiću se i završiti sa tim. Ipak, iznutra, sve to nije bilo baš prijatno iskustvo za mene."

Bejkon navodi i da je jedan od kandidata bio stariji čovek koji je nedavno dobio dete i ostao bez posla."On je morao da igra uz rep muziku".

Nekoliko sati nakon degradirajućeg plesanja, Bejkona su pozvali iz firme kako bi mu saopštili da nije dobio posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track