NUDE SE: Hrvati žele da pomognu u napadu na Siriju!

Nisu im ni tražili

NUDE SE: Hrvati žele da pomognu u napadu na Siriju!

Planeta -
U slučaju da SAD krenu u napad na Siriju, Hrvatska će konkretno podržati ovu operaciju tako što će otvoriti svoj vazdušni prostor za prelete američkih aviona

HRVATSKA - U slučaju da Sedinjene Američke Države krenu u napad na Siriju, Hrvatska će konkretno podržati operaciju koju zagovara Barak Obama - tako što će otvoriti svoj vazdušni prostor za prelete američkih aviona.

"Ako dođe do napada, otvorićemo vazdušni prostor, ali moram da kažem da do sada nismo dobili takav zahtev", eksplicitno je potvrdio visoki izvor.

To znači da će se i Hrvatska, u okviru svojih mogućnosti, uključiti u akciju čiji je vojni cilj uništenje sirijskih ratnih potencijala, a politički slabljenje i svrgavanje režima Bašara al Asada. Pritom je razumljivo da nema govora o korišćenju Hrvatske vojske u predstojećim operacijama niti su to Amerikanci tražili od savezničkih zemalja.S obzirom na to da je jedino Francuska iskazala spremnost učestvovanja u napadu, Amerika želi da pokaže da u ovom ratu nije sama, nego da ima podršku i drugih država, a dokaz za to su njihove dozvole za prelete američkih aviona.

Ako u Zagreb stigne takav zahtev, verojatno će se odnositi na prelete aviona vojske SAD iz baza u Nemačkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track