DEPONIJA UŽASA: Abortirani ljudski fetusi bačeni psima lutalicama

Nečovečno

DEPONIJA UŽASA: Abortirani ljudski fetusi bačeni psima lutalicama

Planeta -
Na kesama se čak vidi da su medicinski otpad i ljudski ostaci potekli iz više bolnica. Tipično za deponije, ovaj novi otpad privlači ptice i pse lutalice

OMSK - Medicinski otpad uključujući abortirane ljudske fetuse i mrtvo rođene bebe otkriveni su na deponiji u ruskom gradu Omsk. Njih je slučajno otkrio žitlej ovog grada Mihajl Malugin. Medicinski otpad je bačen u standardnim žutim plastičnim kesama na kojima je pisalo "Paket za prikupljanje i odlaganje ljudskog otpada".Deponija je sada puna iskorišćenih špriceva, igala, medicinskih cevi, hirurških rukavica, pakovanja za infuziju, kao da je ovo mesto regularno za odlaganje ovako opasnog materijala. Na kesama se čak vidi da su medicinski otpad i ljudski ostaci potekli iz više bolnica. Tipično za deponije, ovaj novi otpad privlači ptice i pse lutalice.

Policija u Omsku uprkos tome da nijedan zločin nije načinjen krivicu za ovo je svalila na "neiskusnog" vozača kompanije koja odlaže ovu vrstu otpada za koji je normalno da se uništava spaljivanjem na visokim temperaturama.Kompanija je potvrdila da je vozač radio za njih samo nedelju dana kada je napravio ovaj propust i da baš tog dana njihovo postrojenje za spaljivanje nije radilo.

Odličan izgovor za ovu kompaniju koja je trebala da pokupi medicinski otpad sa tački A, B i C i da ih preveze do mesta njegovog uništavanja na tački D ali je malo skrenula sa puta i bacila otpad na lokalnu deponiju ali je naplatila svoju uslugu bolnicama i nije morala da plati korektan način uništavanja otpada.

Koliko je ovo opasno i kakva šteta je moga da nastane govori samo činjenica da je među otpadom bilo i špriceva i igala zaraženim virusom HIV i hepatitisom C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja