DA LISTIĆ BUDE VAŽEĆI: Evo kako da glasate za svog kandidata u nedelju!
Foto: Rojter

Uputstvo za birače

DA LISTIĆ BUDE VAŽEĆI: Evo kako da glasate za svog kandidata u nedelju!

Austrija -
Na izbornom listiću neophodno je obeležiti odgovarajuću partiju, a u praznom polju pored imena stranke upisati ime ili redni broj kandidata. Samo tada su listić i vaš glas validni

BEČ - Ko u nedelju bude izašao na izbore za Evropski parlament, imaće priliku ne samo da izabere određenu partiju, već da svoj glas da kandidatu te partije kojeg smatra najpodobnijim za mesto u parlamentu.

Na glasačkom listiću neophodno je obeležiti odgovarajuću partiju, a u praznom polju pored imena stranke upisati ime ili redni broj kandidata. Samo tada su listić i vaš glas validni.

Ukoliko se na listi jedne partije nađu kandidati sa istim prezimenom, onda je jedina mogućnost unošenje rednog broja željenog kandidata. Listić se proglašava nevažećim ukoliko se u predviđeno polje unesu imena više kandidata ili kandidat ne pripada partiji koju je birač obeležio.

Novina je što je od ove godine za napredovanje na listi kandidata jedne partije kandidatu neophodno pet umesto dosadašnjih sedam odsto ukupnih glasova koje je partija dobila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track