Dijaspora u Austriji prikupila i poslala 1.000 tona pomoći!
Foto: Vladimir Kozomara

Odazvali se apelu za pomoć postradalima od poplava

Dijaspora u Austriji prikupila i poslala 1.000 tona pomoći!

Austrija -
Prezadovoljni smo brzom reakcijom u okviru Saveza i van njega, a sada moramo da krenemo i drugu fazu konkretnih akcija, izjavio je za Kurir Zoran Aleksić, predsednik Saveza Srba u Austriji

BEČ - Za prvih 14 dana, dijaspora u Austriji prikupila je oko 960 tona humanitarne pomoći za postradale u poplavama u Srbiji i BiH i Republici Srpskoj. Ovo su pokazale prve procene Saveza Srba u Austriji, koji je imao uvid u rad svih pokrajinskih zajednica i klubova, koji deluju u okviru Saveza

Apeli srpskih organizacija upućeni političkim strukturama takođe su urodili su plodom, pa je Pokrajina Beč odobrila 400.000 evra, a pokrajina Forarlberg 200.000 evra za ugrožena područija.

„Prezadovoljni smo brzom reakcijom, u okviru Saveza i van njega, i prikupljenom pomoći. Nakon dve nedelje vanrednih napora i gotovo 1000 tona transportovane pomoći, moramo da krenemo i drugu fazu konkretnih akcija.

One će biti predložene u potpunoj saglasnosti sa predstavnicima ugroženih područija i resora zaduženih za njihovu sanaciju i obnovu“, izjavio je za Kurir Zoran Aleksić, predsednik Saveza Srba u Austriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track